Konto

Altren projekt teeb ehitusprojekti detailsed 3D mudelid Inventoriga

Altren projekt teeb ehitusprojekti detailsed 3D mudelid Inventoriga

Altren projekt

Tartu mnt kergliiklustunneli olemasolevate torustike ümberprojekteerimine

2022

Klient

Altren projekt projekteerib välisvee, kanalisatsiooni ja sademe torustikke. Ettevõte eristub oma püüdlusega klientide vajadusi mõista, leida innovatiivseid lahendusi ning pakkuda tellijatele kasutatavaid infomudeleid (BIM mudeleid).

Projekt

Väljakutse

Altren projekti tellija Tallinna Vesi AS soovis saada Tartu mnt kergliiklustunneli olemasolevate torustike ümberprojekteerimisel suurte kambrite/veertorustike sõlmpunktide detailseid 3D mudeleid. Tavapäraste ehitusobjektide projekteerimisel kasutatavate töövahenditega osutus nõutud mudeli koostamine keerukaks.

Projekti eesmärgid

Altren projekt seadis eesmärgiks tellija soovile vastu tulla ning leida viis, kuidas koostada torustike sõlmpunktidest piisavalt detailne 3D mudel, et see oleks kasutatav ehitusprojekti järgmistes etappides ning annaks ka tellijale parema ülevaate.

Lahendus

Altren projekt koostas suurte kambrite/veetorustike sõlmpunktide detailse 3D mudeli Autodesk Inventoriga. Inventor on võimekas 3D modelleerimistarkvara, mis on ennekõike mõeldud toodetavate toodete disainiks ja analüüsiks, aga samuti on Inventor ühilduv mudelprojekteerimise (BIM) tarkvaradega.

Tulemus

Detailne 3D mudel on kasutatav projekti järgmistes etappides ning võimaldas tellijal saada parema ülevaate ja täpsemad joonised – ristlõiked. Tellija jäi mudeliga rahule.

Järeldus

Innovatiivsus on tihti peale mõne teada-tundud asja kasutamine uues kontekstis. Inventor on ennekõike mõeldud toodetavate toodete disainiks ja analüüsiks, aga kuna ehituse ja tootmisvaldkond on teineteisele lähenemas, siis on ka ühe sektori töövahendeid võimalik edukalt kasutada teises.

Mudelid


Kamber 1 dwfx mudel


Kamber 2 dwfx mudel


SK Kamber dwfx mudel

Pildid

Projektis kasutatud tooted ja teenused

Autodeski poolt pakutavad lahendused

  • Inventor
  • Civil 3D
  • AutoCAD

Teenused

  • Koolitus ja konsultatsioon
  • Tehniline abi
  • Tarkvaravahendite haldamine ja kasutamine

Võtke meiega ühendust

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.